Exercise 1.1: Peckham Library

Observations:

Users, who, how many?

I visited on a week day around 10am, so the users were mainly adults, most tables were occupied, around 30-40 people on my floor. It was busy, despite people being stationary it felt busy. In relation to noise levels it was relatively quiet , some people were having conversations, but most were working alone. People that spend time here are studying and reading.

Reflection on why I chose this space:

Peckham Library is an interesting building that won the Stirling Prize for Architecture in 2000. It has many features to explore and it is a public space which means I won’t have any issues accessing it. Most important for me is: the building has been designed with a lot of thought, and I’d rather study a building that has a purpose and it’s been well designed to serve the community rather than any space that may be useful, but may be less interesting. This building is interesting, useful, and is well designed.

Staircase at the back of the building
Steps leading to the main library, which is high above ground level
Main entrance area on the ground floor
Outside the library public space is maximised thanks to ‘upside down’ design of the building

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
<span>%d</span> bloggers like this: